Massagetherapie

Op mijn homepage staat een filmpje om je een beeld te geven van wat massagetherapie is. Een uitgebreide uitleg vind je in de tekst hieronder. Mijn behandelingen komen mogelijk in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekering. Ik maak gebruik van verschillende massagevormen en technieken. 

Massage heeft natuurlijk een fysieke werking; het stimuleert de doorbloeding en de stofwisseling, vermindert pijn en geeft energie. ​Maar wat massage vooral doet, is je uitnodigen om contact te maken met je lichaam en je gevoel.  ​We leven in een maatschappij die met name gericht is op het denken, waarbij we nogal eens voorbij gaan aan wat er te voelen is in ons lichaam. Soms voelen we echter spanning, vermoeidheid, pijn, boosheid of verdriet. Dit zijn signalen van ons lichaam dat het aandacht nodig heeft.

Massagetherapie helpt om met je aandacht naar je lichaam te gaan, waardoor je je bewuster wordt van wat er daadwerkelijk te voelen is. Er kunnen gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. De uitnodiging is om deze gedachten, herinneringen en emoties volledig te ervaren en er te laten zijn, in plaats van ze weg te willen hebben. Door al je gevoelens, gedachtes en emoties zonder oordeel te laten komen en gaan, kan het zijn dat je anders ten opzichte van veel van die gevoelens komt te staan.

 

De massages hebben niet de directe bedoeling om een ziek orgaan of klacht te genezen, maar om er contact mee te maken. Dit kan ertoe leiden dat je je anders gaat verhouden tot je klachten of dat ze zelfs helemaal verdwijnen.

 

Massagetherapie is geschikt voor iedereen. Het kan bijvoorbeeld helpen bij rug-, nek- en schouderklachten, vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten of bij stress, burn-out en depressieklachten.  Massagetherapie kan ondersteuning bieden tijdens een moeilijke periode of als je bepaalde thema's in je leven wilt onderzoeken. Ook als je geen klachten hebt, kan massagetherapie helpen om dichter bij jezelf te komen. 

 

Mijn massages kenmerken zich door een rustige en aandachtige aanraking. Dit in combinatie met de vragen die ik stel, helpt je om contact te maken met je lichaam en je gevoel. Je wordt uitgenodigd om te onderzoeken wat je in jezelf tegenkomt. Ik gebruik hiervoor verschillende massagevormen en technieken. Door mijn manier van werken masseer ik vaak alleen een deel van het lichaam, dus bijvoorbeeld de rug, de armen, de benen, het hoofd of de buik. Ik richt me op dat deel wat de meeste aandacht vraagt en vaak ook nodig heeft. Ik stem daarbij af op jou. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen welke massagevorm op dat moment het beste past. Alle massages worden op een in hoogte verstelbare massagetafel gegeven. 

 

​''De grootste veranderingen gebeuren als je stopt te geloven dat je zou moeten veranderen.''
- Eric van Zuydam -